Proef van de kookkunst van Afrika
Broederlijk Delen richt dit jaar de blik op Congo. Het was onze uitvalsbasis om op zoek te gaan naar nieuwe, originele en lekkere recepten. We laten ons niet alleen inspireren door de keuken van Congo. We maken culinaire uitstapjes naar de buurlanden en vonden ook elders fusion-gerechten met dezelfde roots.
Maar bovenal wilden we ook waar mogelijk gebruik maken van seizoensgroenten van de Korte Keten.
We geloven dat we jullie met onderstaand menu alweer een lekkere avond kunnen bereiden.
APERITIEF
VOORGERECHT
SOEPEN
HOOFDGERECHTEN
DESSERT
Koffie, wijn of andere dranken zijn apart verkrijgbaar
Cocktail Eléphant blanc (cocktail met rum en kokosmelk uit Kivu, Congo)
ofwel fruitsap van de Korte Keten
Rolletjes met spinazie-omelet
Een hartig hapje, afgewerkt met look en oregano, en verpakt in een durum-rolletje
Gevulde bakbanaan (met en zonder vegetarische vulling)
Plantains of bakbananen zijn basisvoeding in Afrika en ook elders in tropische gebieden. Heerlijk als ze gestoofd zijn met een vulling van groenten (veggie) en gehakt (niet-veggie) en een kruidenmix
Afrikaanse groentesoep met stukjes rundsvlees
Een hartige soep met seizoensgroenten. Een recept uit Burundi
of
Butternutsoep
Een vegetarische soep op basis van flespompoenen. Op smaak gebracht door een kruidenmix en yoghurt. Uit Zuid-Afrika
Couscous aux 7 legumes
Een traditioneel vegetarisch recept uit Marokko.
Je kan het houden bij deze veggie versie, of het combineren met een lekkere west-Afrikaanse rundsspies (zie hieronder) en een merguez worstje
Dibi Hausa
Een spies van rundsblokjes, op smaak gebracht met Tankora, een West-Afrikaanse specerijenmix.
We serveren deze spies bij de couscous-schotel.
Poulet Congolais
Een kruidig Congolees gerecht met kip en groenten, afgewerkt met pindasaus.
Wordt geserveerd met rijst.
Congo bars
Deze zoete lekkernij bestaat uit gebak, vermengd met kokos, pecannoten en stukjes chocolade
MENU WERELDRESTAURANT 23 MAART 2024