Proef van de kookkunst van Afrika

We zochten voor u een reeks lekkere recepten bij mekaar.
Dit jaar staat in de campagne van Broederlijk Delen het land Oeganda in de kijker.
Een aantal recepten komen dan ook uit dit land. Maar ook de buurlanden uit West-Afrika zorgden voor de nodige inspiratie voor deze editie van het Wereldrestaurant. 


APERITIEF









VOORGERECHT



SOEP


HOOFDGERECHTEN







DESSERT


Koffie, wijn of andere dranken zijn apart verkrijgbaar

Voor wie deze menu niet wenst, is er een broodmaaltijd met:
aperitief, voorgerecht, soep, Turks brood met kaas, koffie met dessert






Exotische cocktail met rum, gember en citrus
ofwel fruitsap van de Wereldwinkel

Bhaija’s van zoete aardappelen
Gefrituurde balletjes - uit Tanzania

Kaklo's
Gefrituurde bananenhapjes - uit Kenia



Rolex (vegetarisch)
Chapati (wrap) met roerei en groenten - populair in Oeganda als streetfood


Gbergiri (vegetarisch)
Kruidige tomatensoep met zwarte-ogen-bonen - uit Zambia


Omukubi Gwenyama met bakbananen
runderstoofschotel - uit Oeganda

Konijnenbouten met gember en honing
gemarineerd konijn - uit Centraal-Afrika

Aardappelcurry (vegetarisch)
Aardappelschotel, bereid met kruidenmengsel, tomaat en ui - uit Oost-Afrika

Plaatkoek met noten
Uit Zuid-Afrika