Proef van de kookkunst van Afrika
We zochten voor u een reeks lekkere recepten bij mekaar.
Dit jaar staat in de campagne van Broederlijk Delen het land Oeganda in de kijker.
Een aantal recepten komen dan ook uit dit land. Maar ook de buurlanden uit West-Afrika zorgden voor de nodige inspiratie voor deze editie van het Wereldrestaurant.
APERITIEF
VOORGERECHT
SOEP
HOOFDGERECHTEN
DESSERT
Koffie, wijn of andere dranken zijn apart verkrijgbaar
Voor wie deze menu niet wenst, is er een broodmaaltijd met:
aperitief, voorgerecht, soep, Turks brood met kaas, koffie met dessert
Exotische cocktail met rum, gember en citrus
ofwel fruitsap van de Wereldwinkel
Bhaija’s van zoete aardappelen
Gefrituurde balletjes - uit Tanzania
Kaklo's
Gefrituurde bananenhapjes - uit Kenia
Rolex (vegetarisch)
Chapati (wrap) met roerei en groenten - populair in Oeganda als streetfood
Gbergiri (vegetarisch)
Kruidige tomatensoep met zwarte-ogen-bonen - uit Zambia
Omukubi Gwenyama met bakbananen
runderstoofschotel - uit Oeganda
Konijnenbouten met gember en honing
gemarineerd konijn - uit Centraal-Afrika
Aardappelcurry (vegetarisch)
Aardappelschotel, bereid met kruidenmengsel, tomaat en ui - uit Oost-Afrika
Plaatkoek met noten
Uit Zuid-Afrika